Oy WatMan Ab
  på SvenskaSuomeksiIn English
Yhteystiedot: WatMan myynti 020 7417 229
infowatman.fi
TALOUDET, TEOLLISUUS JA KUNNAT - RATKAISUJA VEDEN PUHDISTUKSEEN JA LAATUUN
 
Etusivu Yksityistaloudet Teollisuus ja kunnat Esitteet Kuvat Yhteystiedot Huoltovideot Verkkokauppa
 
 
Yleistä
Asiakkaamme
Laatu
Tuotteet
Caset
Referenssit
Esitteet
Tarjouspyynnöt
Pumppulohja Oy
 

Tuotteet

<< Takaisin tuotteisiin

Jatkuvasti pesevä hiekkasuodatin

Yleinen ongelma - tai jopa luonnollinen toimintaperiaate - kiinteäpetisille suodattimille on massojen jatkuva tukkeutuminen. Voimakasta tukkeutumista esiintyy varsinkin, jos käsitellään vesiä, joissa on runsaasti kiintoainetta. Mainitusta ongelmasta kärsiviä suodattimia ovat sekä paineelliset että paineettomat hiekkasuodattimet. Joskus ongelma voidaan välttää käyttämällä monikerrossuodattimia, joiden lian sitomiskapasiteetti voidaan helposti kaksinkertaistaa. Suodatintyypistä riippumatta massat joudutaan aika ajoin vastavirtapesemään, jotta sitoutunut lika saadaan poistettua, haluttu painehäviö palautumaan ja tunneloituminen estettyä. Jos pesuvetenä käytetään syöttövettä, syöttöveden sisältämä kiintoaine saattaa tukkia sekä alaosan massakerroksia että suutinrakenteita. Tämä epämieluisa ilmiö saattaa aiheuttaa muutoksia käsitellyn veden laatuun.

Jatkuvasti pesevät WatMan-suodattimet eivät tukkeudu kiintoaineesta eikä niitä tarvitse ottaa pois käytöstä vastavirtapesun ajaksi. Suodattavaa massaa pestään jatkuvasti suodatuksen aikana, eikä pesun aiheuttamiin virtauspiikkeihin tarvitse varautua. Tarvittava pesuvesimäärä on 5 - 10% käsiteltävän veden määrästä. Laitteen koko tehollinen pinta-ala käytetään hyväksi, eikä haitallista tunneloitumista tai kanavoitumista esiinny. Laitteet vaativat ainoastaan alhaisen syöttöpaineen, joten ne voivat toimia myös hydrostaattisen paineen ajamina.

WatMan-hiekkasuodatinten rakenne on erittäin luja ja yksinkertainen. Käytetyn rakenteen ansiosta voidaankin välttyä ylimääräisiltä huolloilta tai mahdollisilta kalliilta järjestelmien alas-ajoilta. Kaikki tärkeimmät komponentit - mukaan lukien suodatinrunko - on valmistettu kemiallisesti peitatusta haponkestävästä teräksestä (ss2343). Päärakenteessa on vain yksi liikkuva osa, joka on hiekan pesuruuvi. Yksinkertaisen, mutta elintärkeän hiekansiirron tekee mammut-pumppu, joka siirtää likaisen hiekan pesuruuvin kammioon. Optiona laitteeseen voidaan toimittaa hiekan tasauskoneikko, josta on erityistä hyötyä matalissa suodattimissa. Rakenteeltaan korkeammissa perusmalleissa tasausta ei tarvita. Hiekan pesussa voidaan käyttää joko jo suodatettua vettä tai puhdasta prosessi- tai kunnallisvettä.

Käsiteltävä vesi syötetään suodattimen jakokammioon, joka sijaitsee laitteen kartionmuotoisessa alaosassa. Vesi suotautuu hiekkapatjan läpi ylöspäin ja poistuu ylivuotoputkesta laitteen sivussa. Veden noustessa pintaa kohti, lika sitoutuu hiekkaan. Hiekka painuu veden virtaussuuntaan nähden vastakkaisesti kohti laitteen pohjakartiota. Kartion pohjalta mammut-pumppu imee likaisen hiekan ja siirtää sen pestäväksi yläosan hiekan pesuruuville. Pesty puhdas hiekka palautetaan hiekkasuodattimen ylimmäksi suodatinkerrokseksi. Likainen pesuvesi poistetaan kierrosta tai palautetaan mahdollisen käsittelyprosessin alkuun.

 
 
 
 
© Oy WatMan Ab Vedenkäsittely 2018