Oy WatMan Ab
  på SvenskaSuomeksiIn English
Yhteystiedot: WatMan myynti 020 7417 229
infowatman.fi
TALOUDET, TEOLLISUUS JA KUNNAT - RATKAISUJA VEDEN PUHDISTUKSEEN JA LAATUUN
 
Etusivu Yksityistaloudet Teollisuus ja kunnat Esitteet Kuvat Yhteystiedot Huoltovideot Verkkokauppa
 
 
Yleistä
Asiakkaamme
Laatu
Tuotteet
Caset
Referenssit
Esitteet
Tarjouspyynnöt
Pumppulohja Oy
 

Tuotteet

<< Takaisin tuotteisiin

Ioninvaihto pakatulla tekniikalla

Termiä pakattu tekniikka voidaan parhaiten käyttää kuvaamaan ioninvaihtoa, jossa hartsi pakkautuu yläsuuttimia vasten joko itse ajon aikana tai vaihtoehtoisesti elvytyksen aikana. Vastavirtaelvytteinen pakattu tekniikka, kuten Amberpack, Reversed Amberpack, Upcore jne, tarjoaa useita etuja verrattuna perinteisiin jo vanhanaikaisiin myötävirtaelvytteisiin laitteisiin.

Pakattu järjestelmä on rakenteeltaan yksinkertainen ja hinnaltaan edullisempi kuin perinteisellä tekniikalla toteutettu. Rakenne on kompakti, inerttiä hartsia käytetään tarvittaessa. Pakattuun tekniikkaan yhdistyy aina vastavirtaelvytys, lisäksi nopea huuhtelu voidaan lähes aina tehdä kierrättämällä. Edellisistä yksityiskohdista seuraa parempi tehokkuus vähemmällä kemikaalimäärällä ja vähemmällä kokonaisjätemäärällä.

Käsiteltävä vesi johdetaan ensin ehtyneimpään ts. kemiallisesti kuluneimpaan hartsivyöhykkeeseen, jonka jälkeen edelleen kohti parhaiten elvytettyä tai jopa lähes kemiallisesti kuormittamatonta vyöhykettä. Optimaalisessa tapauksessa puhtain hartsiosuus - joko aivan säiliön ylä- tai alaosassa - on kontaktissa vain tuoreen elvytyskemikaalin ja jo puhdistetun veden kanssa. Kompaktissa massapedissä hartsi ei pääse sekoittumaan, vaan järjestys pysyy muuttumattomana ja puhtain ns. super-regeneroitu vyöhyke pysyy koskemattomana. Regenerointi- eli elvytyskemikaali voidaan johtaa massan läpi joko ylhäältä alas tai alhaalta ylös, tärkeintä on suuntaus normaalia suodatussuuntaa vastaan. Lopputuotteena saadaan yleensä DI-vettä, jonka sähkönjohtavuus on ilman viimeistelysuodattimia yleensä pienempi kuin 1 μS/cm. Silikaatille voidaan saavuttaa vastaavasti arvo 10 ppb. Veden laadun parantamiseksi ja ylläpitämiseksi voidaan käyttää jatkuvaa tasaista kierrätystä massan läpi. Toinen vaihtoehto on käyttää sarjaan asennettavia viimeisteleviä ioninvaihtimia.

Järjestelmän luonteen ja rakenteen mukaan vastavirtapesu voidaan suorittaa joko yhtaikaisesti elvytyksen yhteydessä suodatinsäiliössä tai vaihtoehtoisesti vaiheittain, kerroksittain tai panoksittain ulkopuolisessa hartsinpesusäiliössä. Jos painehäviö kasvaa, paineisku tai pienen osuuden siirtäminen pesuun palauttaa tilanteen entiselleen.

 
 
 
 
© Oy WatMan Ab Vedenkäsittely 2018